Prísady
250 g hladkej múky,
Ohodnoťte recept kliknutím na papričky.
|
Návod na prípravu
Vajcia, soľ, práškový cukor vyšľaháme v studenom mlieku. Potom postupne pridávame múku /môže byť aj polohrubá/. Takto pripravené cesto naberačkou nalievame na horúcu panvicu potretú maslom alebo olejom. Pohybovaním panvice rozlejeme cesto tak, aby sa vytvorila rovnako tenká vrstva a potom palacinku upečieme z oboch strán do zlatista. Upečené palacinky ukladáme na seba, najlepšie do ohňovzdornej misy a prikryté dávame do miernej teplej rúry, aby nevychladli.
Náplň: na polovičku upečenej palacinky rozotrieme šľahačku a na ňu poukladáme ovocie, zakryjeme druhou polovicou palacinky. Navrch nastrúhame čokoládu a ozdobíme rovnakým ovocím, aké sme použili na naplnenie. |
Ďakujeme, Váš komentár bude čoskoro zobrazený!