Kefalónia | Databáza áut | Overenie IČ DPH | Snár | Vtipy | Noze |

Najnovšie recepty

Ryžové placky s bylinkami


Prísady

Suroviny pre 2 porcie:
250 g ryža
,
1 ks cibule,
2 strúčiky cesnaku,
1 lyžice masla,
500 ml Knorr Zeleninový bujón,
1 vajce,

4 lyžice strúhaného syra
,
1 lyžica hladkej múky,
2 lyžice nakrájanej žeruchy,
štipku mletého korenia,

štipku soli
,
na opečenie olej,
na ozdobenie paradajky,
petržlen a plátky cibule


Hodnotenie receptu
  • Súčasné 3.00/5

Hodnotenie: 3.0/5 (9)

Ohodnoťte recept kliknutím na papričky.
Návod na prípravu
Ryžu niekoľkokrát prepláchneme pod horúcou vodou, zalejeme vývarom z Knorr Zeleninového bujónu, uvaríme do mäkka a necháme vychladnúť. Ošúpanú cibuľu a cesnak jemne nasekáme, osmahneme na rozpustenom masle a vmiešame k pripravenej vychladnutej ryži. Pridáme vajcia, štyri lyžice jemne strúhaného parmezánu, hladkú múku, nakrájanú žeruchu alebo pažítku, ochutíme mletým korením, osolíme a všetko dôkladne premiešame.
Z ryže tvarujeme mokrými rukami menšie tenké placky a pečieme po oboch stranách do zlatova. Hotové placky upravíme na nahriate taniere a ozdobíme ich nakrájanými paradajkami, cibuľou a čerstvým petržlenom. Dobre chutia i za studena so zeleninovým šalátom.














 

Ďakujeme, Váš komentár bude čoskoro zobrazený!