Kefalónia | Databáza áut | Overenie IČ DPH | Snár | Vtipy | Noze |

Najnovšie recepty

Krémová zelerová polievka


Prísady

600 g zeleru,
1 cibuľa,
40 g masla,
750 ml vývaru,
200 ml bieleho vína,
1-2 lyžičky citrónovej šťavy,
kryštálový cukor,
zelerová vňať,
mleté biele korenie,
soľ,
100 ml smotany na šľahanie,
1 žĺtok


Hodnotenie receptu
  • Súčasné 2.42/5

Hodnotenie: 2.4/5 (45)

Ohodnoťte recept kliknutím na papričky.
Návod na prípravu
Zeler a cibuľu očistíme a pokrájame na menšie kúsky. Zeleninu opražíme v hrnci na masle, podlejeme vývarom a vínom a 20 minút povaríme. Potom polievku rozmixujeme, ochutíme soľou, korením, citrónovou šťavou a štipkou cukru. Pridáme nasekanú zelerovú vňať a na miernom ohni ešte povaríme asi 5 minút. V smotane rozmiešame žĺtok a vylejeme ju do hotovej polievky, ktorú už nevaríme. Podávame s plátkami opečeného sendviča.














 

Ďakujeme, Váš komentár bude čoskoro zobrazený!