Kefalónia | Databáza áut | Overenie IČ DPH | Snár | Vtipy | Noze |

Najnovšie recepty

Haláslé


Prísady

1-1‚5 kg rýb i viac druhov /kapor alebo iné mliečne ryby,
no môžu byť aj morské/,
4 veľké cibule,
1 mrkvu,
1 petržlen,
kaleráb,
zeler /ako do mäsovej polievky,
celé i mleté čierne a nové korenie,
2 lyžice mletej papriky,
1-2 lyžičky vegety,
2-3 strúčiky cesnaku,
rybací bujón,
malý paradajkový pretlak,
čerstvé paradajky a papriku /môže byť lečo/,
1-2 feferónky,
masť alebo 1 dcl oleja


Hodnotenie receptu
  • Súčasné 2.59/5

Hodnotenie: 2.6/5 (71)

Ohodnoťte recept kliknutím na papričky.
Návod na prípravu
Ryby naporcujeme a povyberáme krajšie kúsky, ktoré odložíme nabok. Vo väčšom kastróle začneme na tuku pražiť pokrájanú cibuľu. Keď je polomäkká, pridáme paradajkový pretlak a ešte popražíme. Prisypeme mletú papriku a potom zvyšok rýb. Okoreníme novým a čiernym korením, vhodíme aj zopár bobuliek tohto korenia, pridáme rascu, vegetu, bujón, na kocky pokrájanú koreňovú zeleninu, cesnak, pradajky a papriku /alebo lečo/ a zalejeme asi 2 l vody. Keď všetko začne vrieť, postrúhame do polievky 1 väčší surový zemiak.Varíme asi hodinu, aby bola zelenina mäkká. Potom mäso vyberieme, necháme trochu vychladnúť a dobre ho odkostíme. Pokrájame na menšie kúsky a prepasírujeme spolu so zeleninou cez sito do druhého hrnca, do ktorého precedíme aj zvyšnú polievku a privedieme znovu do varu. Potom vložíme odložené kúsky rýb a varíme ešte 10 minút. Dochutíme, ak treba, soľou, čili korením a opatrne miešame, aby sa mäso nerozišlo. Podávame s čerstvým chlebom.














 

Ďakujeme, Váš komentár bude čoskoro zobrazený!