Kefalónia | Databáza áut | Overenie IČ DPH | Snár | Vtipy | Noze |

Najnovšie recepty

Feniklová polievka so smotanou


Prísady

2 čerstvé fenikle,
1 cibuľa,
2 lyžičky masla,
750 ml hydinového vývaru,
120 ml kyslej smotany,
4 lyžice posekanej pažítky,
1 lyžica citrónovej šťavy,
mleté biele korenie,
soľ


Hodnotenie receptu
  • Súčasné 2.00/5

Hodnotenie: 2.0/5 (30)

Ohodnoťte recept kliknutím na papričky.
Návod na prípravu
Fenikel očistíme a pokrájame na kocky. V hrnci speníme na masle nadrobno pokrájanú cibuľu, pridáme fenikel a 2-3 minúty ho podusíme. Z vývaru si 4-5 lyžíc odložíme bokom, zvyšok prilejeme k feniklu, polievku zakryjeme a na miernom ohni varíme približne 20 minút. Uvarený fenikel v polievke roztlačíme alebo rozmixujeme. Smotanu rozmiešame s troškou vývaru, čo sme si odložili, a vlejeme ju do polievky. Polievku dochutíme korením, soľou a nakoniec pridáme posekanú pažítku zmiešanú s citrónovou šťavou. Ozdobíme feniklovou vňaťou.














 

Ďakujeme, Váš komentár bude čoskoro zobrazený!