Kefalónia | Databáza áut | Overenie IČ DPH | Snár | Vtipy | Noze |

Najnovšie recepty

Bešamelová omáčka


Prísady

3 lyžice celozrnnej pšeničnej múky alebo ryžovej múky,
2 lyžice oleja,
2 hrnčeky vývaru (zeleninového,
rybieho),
soľ


Hodnotenie receptu
  • Súčasné 2.03/5

Hodnotenie: 2.0/5 (38)

Ohodnoťte recept kliknutím na papričky.
Návod na prípravu
Na panvici rozohrejeme olej. Plameň stlmíme a do teplého oleja zamiešame soľ a lyžicu celozrnnej pšeničnej alebo ryžovej múky. Plameň opäť zosílime a za stáleho miešania zahrievame až do vysušenia obsahu. Potom pridáme studenú tekutinu – najlepšie vývar zo zeleniny, z rýb, osolíme a na miernom plameni necháme variť asi 20 minút, až omáčka zhustne. Ak najprv na oleji osmažíme cibuľku, a potom pripravíme bešamel bude omáčka chutnejšia.














 

Ďakujeme, Váš komentár bude čoskoro zobrazený!