Auto | Snár online | Vtipy | Letisko | Horoskop na zajtra | Vševedko |
Najnovšie recepty
Prísady
Potrebujeme:Na cesto: 250 g čokoládových sušienok (napríklad BeBe)100 g masla + trochu na vymazanie formy Na čokoládový krém:500 ml mlieka100 g kryštálového cukru1 balíček čokoládového pudingu100 g tmavej čokolády1 PL masla Na ozdobenie:250 ml smotany na šľahanie1 PL práškového cukru250 – 300 g malín
Ohodnoťte recept kliknutím na papričky.
|
Návod na prípravu
Postup:
1. Deň vopred: Tortovú formu vymažeme maslom a vystelieme potravinárskou fóliou. Sušienky rozdrvíme a zmiešame s rozpusteným maslom. Sušienkovú zmes nasypeme do pripravenej tortovej formy a zarovnáme. Pomocou rovného dna pohára poriadne utlačíme a dáme stuhnúť do chladničky. 2. V 150 ml mlieka rozmiešame pudingový prášok. Zvyšok mlieka dáme variť s cukrom. Keď sa z neho začne pariť, prilejeme rozmiešaný pudingový prášok. Za stáleho miešania varíme do zhustnutia, potom odstavíme, pridáme lyžicu masla a polámanú čokoládu. Dobre premiešame. 3. Ešte horúci puding nalejeme na sušienkový základ. Formu prikryjeme potravinárskou fóliou, aby sa nevytvorila koža a pri izbovej teplote necháme trochu vychladnúť. Na noc odložíme stuhnúť do chladničky. 4. Na druhý deň: Smotanu s cukrom vyšľaháme dotuha a opatrne vmiešame očistené maliny – zopár si necháme na ozdobenie. Z torty odstránime fóliu a navrstvíme malinovú šľahačku. Rozotrieme ju až po okraje a ozdobíme zvyšnými malinami. Znovu dáme stuhnúť do chladničky. Pred podávaním tortu vyberieme z formy, premiestnime na servírovací tanier a pokrájame. |
Ďakujeme, Váš komentár bude čoskoro zobrazený!