Kefalónia | Databáza áut | Overenie IČ DPH | Snár | Vtipy | Noze |

Najnovšie recepty

Nepecena malinova torta


Prísady

Potrebujeme:Na cesto: 250 g čokoládových sušienok (napríklad BeBe)100 g masla + trochu na vymazanie formy Na čokoládový krém:500 ml mlieka100 g kryštálového cukru1 balíček čokoládového pudingu100 g tmavej čokolády1 PL masla Na ozdobenie:250 ml smotany na šľahanie1 PL práškového cukru250 – 300 g malín


Hodnotenie receptu
  • Súčasné 2.23/5

Hodnotenie: 2.2/5 (39)

Ohodnoťte recept kliknutím na papričky.
Návod na prípravu
Postup:
1. Deň vopred: Tortovú formu vymažeme maslom a vystelieme potravinárskou fóliou. Sušienky rozdrvíme a zmiešame s rozpusteným maslom. Sušienkovú zmes nasypeme do pripravenej tortovej formy a zarovnáme. Pomocou rovného dna pohára poriadne utlačíme a dáme stuhnúť do chladničky.
2. V 150 ml mlieka rozmiešame pudingový prášok.
Zvyšok mlieka dáme variť s cukrom. Keď sa z neho začne pariť, prilejeme rozmiešaný pudingový prášok. Za stáleho miešania varíme do zhustnutia,
potom odstavíme, pridáme lyžicu masla a polámanú čokoládu. Dobre premiešame.
3. Ešte horúci puding nalejeme na sušienkový
základ. Formu prikryjeme potravinárskou fóliou, aby sa nevytvorila koža a pri izbovej teplote necháme trochu vychladnúť. Na noc odložíme stuhnúť do chladničky.
4. Na druhý deň: Smotanu s cukrom vyšľaháme dotuha a opatrne vmiešame očistené maliny – zopár si necháme na ozdobenie. Z
torty odstránime fóliu a navrstvíme malinovú šľahačku. Rozotrieme ju až
po okraje a ozdobíme zvyšnými malinami. Znovu dáme stuhnúť do chladničky. Pred podávaním tortu vyberieme z formy, premiestnime na servírovací tanier a pokrájame.














 

Ďakujeme, Váš komentár bude čoskoro zobrazený!