Kefalónia | Databáza áut | Overenie IČ DPH | Snár | Vtipy | Noze |

Najnovšie recepty

Zemiaková bábovka


Prísady

120 g zemiakov uvarených v šupke,
35 g droždia,
300 g hrubej múky,
200 g polohrubej múky,
120 g práškového cukru,
pol lyžičky soli,
pol balíčka vanilínového cukru,
kôra z polovice citróna,
2 žĺtky,
80 g tuku,
asi 3 dl mlieka,
práškový a vanilínový cukor na posypanie


Hodnotenie receptu
  • Súčasné 2.40/5

Hodnotenie: 2.4/5 (20)

Ohodnoťte recept kliknutím na papričky.
Návod na prípravu
Uvarené zemiaky ošúpeme, prelisujeme alebo zomelieme na mäsovom mlynčeku a odvážime. Potom k nim pridáme vykysnutý kvások, múku, cukor, soľ, vanilínový cukor, postrúhanú citrónovú kôru, žĺtky, roztopený tuk a toľko mlieka, aby nebolo cesto veľmi husté. Všetko spolu vymiešame a vylejeme do vymastenej, múkou posypanej bábovkovej formy a upečieme v mierne teplej rúre. Hotovú bábovku vyklopíme z formy a vychladnutú posypeme vanilínovým cukrom.














 

Ďakujeme, Váš komentár bude čoskoro zobrazený!