Kefalónia | Databáza áut | Overenie IČ DPH | Snár | Vtipy | Noze |

Najnovšie recepty

Vianočný ďatlový nákyp


Prísady

datle,
mlieko,
maslo,
práškový cukor,
vajce,
polohrubú múku,
sódu bikarbónu,
škoricu,
orechy,
banány\.
Na polevu:
kryštálový cukor
,
vodu,
šľahačkovú smotanu\.


Hodnotenie receptu
  • Súčasné 1.71/5

Hodnotenie: 1.7/5 (17)

Ohodnoťte recept kliknutím na papričky.
Návod na prípravu
Datle posekáme a varíme v mlieku do zmäknutia. Po vychladnutí primiešame sódu, maslo, cukor, vajce a vymiešame na hladký krém. Pridáme múku, škoricu, orechy, banány. Zmes vylejeme do vymastenej a vysypanej formy a dáme piecť. Z cukru a vody pripravíme karamel. Keď je už hustý a hnedý, pridáme 4 lyžice vody a smotanu. Necháme prevrieť a za stáleho miešania schladíme na teplotu asi 35 ° Celzia. Polevu nalejeme na upečený nákyp.














 

Ďakujeme, Váš komentár bude čoskoro zobrazený!