Kefalónia | Databáza áut | Overenie IČ DPH | Snár | Vtipy | Noze |

Najnovšie recepty

Piškótové rolády s tvarohom a kivi


Prísady

Cesto: 8 žĺtkov,
100 g cukru,
5 bielkov,
50 g polohrubej múky,
50 g škrobovej múčky,
práškový cukor na poprášenie
Krém: 3 plátky želatíny
,
200 g mäkkého tvarohu,
100 g cukru,
6 lyžíc citrónovej šťavy,
1 lyžička nastrúhanej citrónovej kôry,
2 bielky,
2 kivi


Hodnotenie receptu
  • Súčasné 2.14/5

Hodnotenie: 2.1/5 (21)

Ohodnoťte recept kliknutím na papričky.
Návod na prípravu
Na cesto vyšľaháme žĺtky s 50 g cukru do peny. Z bielkov a zvyšného cukru ušľaháme pevný sneh, který primiešame k žĺtkom. Múku so škrobovou múčkou preosejeme na vaječnú hmotu a ľahko premiešame. Cesto rozotrieme na plech vyložený papierom a pečieme v rúre predhriatej na 200 °C asi 10 minút. Upečený piškótový plát preklopíme na navlhčenú utierku a po vychladnutí stiahneme papier.
Na krém najprv namočíme želatínu, necháme ju nabobtnať a rozpustíme na miernom ohni (postupujeme podľa návodu na obale). Tvaroh dáme do misy, pridáme cukor, citrónovú šťavu a kôru a vyšľaháme dohladka. Vmiešame rozpustenú želatínu. Z bielkov ušľaháme pevný sneh a pridáme ho do tuhnúcej tvarohovej hmoty.
Kivi olúpeme a nakrájame na kúsky. Krém rozotrieme na piškótový plát, pokladieme kivi a stočíme do rolády. Necháme ju vychladiť, poprášime práškovým cukrom a rozkrájame na kúsky.














 

Ďakujeme, Váš komentár bude čoskoro zobrazený!