Kefalónia | Databáza áut | Overenie IČ DPH | Snár | Vtipy | Noze |

Najnovšie recepty

Kysnutá bábovka


Prísady

300 g hrubej múky,
200 g polohrubej múky,
40 g droždia,
80 g práškového cukru,
pol lyžičky soli,
pol balíčka vanilínového cukru,
kôra z polovice citróna,
2 žĺtky,
70 g tuku,
3‚5 dl mlieka


Hodnotenie receptu
  • Súčasné 2.19/5

Hodnotenie: 2.2/5 (21)

Ohodnoťte recept kliknutím na papričky.
Návod na prípravu
Do múky pridáme vykysnutý kvások, cukor, soľ, vanilínový cukor, postrúhanú citrónovú kôru, žĺtky, roztopený tuk a toľko vlažného mlieka, aby nebolo cesto veľmi husté. Všetko spolu dobre vypracujeme a necháme kysnúť na teplom mieste. Vykysnuté cesto preložíme do dobre vymastenej a hladkou múkou vysypanej bábovkovej formy a necháme ešte podkysnúť. Pečieme najprv v dobre vyhriatej rúre, a keď bábovka začne ružovieť, teplotu rúry znížime, bábovku prikryjeme alobalom a pomaly dopečieme.














 

Ďakujeme, Váš komentár bude čoskoro zobrazený!