Katalóg | Zľavy | Kefalónia | Databáza áut | Overenie IČ DPH | SMS pôžičky | Snár | Vtipy | Noze | Brankárska výstroj

Najnovšie recepty

Jahodová roláda


Prísady

140 g polohrubej múky,
150 g cukru krupice,
5 vajec,
na špičku noža prášku do pečiva,
1 malý pohár jahodového kompótu,
svetlý maslový krém alebo iný krém v prášku


Hodnotenie receptu
  • Súčasné 2.52/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Hodnotenie: 2.5/5 (23)

Ohodnoťte recept kliknutím na papričky.
Návod na prípravu
Múku, vajcia a cukor dáme do šľahača a ušľaháme do peny. Plech vyložíme papierom na pečenie, ktorý ľahko potrieme olejom. Ušľahanú hmotu na plech rovnomerne rozotrieme a dáme piecť do rúry predhriatej na 200 stupňov. Keď cesto začne zlatnúť a na okrajoch plechu sa "oddeľuje", je upečené. Keď trochu vychladne (ale musí byť ešte teplé), zoberieme ho z plechu a i s papierom na pečenie skúsime zatiaľ ešte prázdnu roládu zavinúť. Pretože je ešte vláčna, dobre sa tvaruje. Zatiaľ si pripravíme krém - postupujeme podľa návodu.. Èerstvé jahody opláchneme, necháme odkvapkať, odstránime stopky a jahody nakrájame na polovice nebo na štvrtiny. Roládu opatrne rozvinieme, potrieme na vnútornej strane krémom, rovnomerne pokladáme jahodami a znovu pevne zavinieme. Pri tomto poslednom zavinovaní odstraňujeme papier na pečenie. Hotovú roládu zabalíme pevne do alobalu a necháme v chlade trochu stuhnúť. Pred podávaním ju môžeme pocukrovať alebo ozdobiť šľahačkou a čokoládou.














 

Ďakujeme, Váš komentár bude čoskoro zobrazený!