Kefalónia | Databáza áut | Overenie IČ DPH | Snár | Vtipy | Noze |

Najnovšie recepty

Mandľová roláda


Prísady

šesť vajec,
100 g pomletých mandlí,
40 g kakaa,
150 g kryštálového cukru Krém: 250 ml smotany na šľahanie,
dve lyžice kryštálového cukru,
30 g hrozienok


Hodnotenie receptu
  • Súčasné 1.88/5

Hodnotenie: 1.9/5 (16)

Ohodnoťte recept kliknutím na papričky.
Návod na prípravu
Žĺtky vymiešame s cukrom a kakaom. Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh a spolu s pomletými mandľami zľahka primiešame do cesta. Vylejeme na plech vyložený mastným papierom, rozotrieme a upečieme vo vyhriatej rúre. Upečené cesto dáme aj s papierom na vlhkú utierku a zvinieme do rolády. Vychladnuté cesto oddelíme od papiera, potrieme krémom, hrozienkami a znovu stočíme do rolády. Nakoniec posypeme práškovým cukrom.

Krém: Smotanu na šľahanie a kryštálový cukor spolu povaríme. Odstavíme, necháme vychladnúť a odložíme do chladničky na dvanásť hodín. Potom vyšľaháme dotuha.














 

Ďakujeme, Váš komentár bude čoskoro zobrazený!