Kefalónia | Databáza áut | Overenie IČ DPH | Snár | Vtipy |

Najnovšie recepty

Mandarínková torta


Prísady

Cesto: 3 vajcia,
150 g kryštálového cukru,
120 g polohrubej múky,
tuk na vymastenie formy,
múku na vysypanie formy
Krém: 2 mandarínkové kompóty
,
300 ml šľahačkovej smotany,
2 balíčky vanilkového pudingu bez varenia
Na ozdobu: ľubovoľné ovocie
,
50 g čokolády na varenie


Hodnotenie receptu
  • Súčasné 2.30/5

Hodnotenie: 2.3/5 (30)

Ohodnoťte recept kliknutím na papričky.
Návod na prípravu
Vajcia vyšľaháme s cukrom dopenista. Prisypeme preosiatu múku a opatrne premiešame. Cesto vylejeme do vymastenej a múkou vysypanej tortovej formy. Vložíme do vyhriatej rúry a upečieme. Upečené cesto vyberieme z formy a necháme vychladnúť.
Krém: Šťavu z oboch kompótov vylejeme do väčšej nádoby a doplníme vodou do 500 ml. Pridáme dva balíčky instantného vanilkového pudingu a dobre vymiešame. Šľahačkovú smotanu vyšľaháme dotuha a zľahka zapracujeme do pudingovej hmoty. Polovicu kompótových mandarínok pokrájame na menšie kúsky a vmiešame do krému.
Na vychladnutý tortový korpus rovnomerne natrieme hrubú vrstvu krému. Tortu na niekoľko hodín odložíme do chladu. Po stuhnutí ozdobíme povrch torty zvyšnými kompótovými mandarínkami, ovocím a postrúhanou čokoládou.














 

Ďakujeme, Váš komentár bude čoskoro zobrazený!