Kefalónia | Databáza áut | Overenie IČ DPH | Snár | Vtipy | Noze |

Najnovšie recepty

Jahodový koláč


Prísady

4 žĺtky,
3 lyžice práškového cukru,
150 g tuku,
280 g hrubej múky,
100 ml mlieka,
20 g droždia,
jahody
Pena: 4 bielky
,
250 g práškového cukru


Hodnotenie receptu
  • Súčasné 2.08/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Hodnotenie: 2.1/5 (24)

Ohodnoťte recept kliknutím na papričky.
Návod na prípravu
Žĺtky, cukor a tuk vymiešame. Pridáme múku. V teplom osladenom mlieku necháme napučať droždie, ktoré potom pridáme do cesta a premiešame. Rozotrieme ho na vymastený a múkou posypaný plech. Na cesto poukladáme jahody, trochu ich posypeme cukrom a necháme asi hodinu na teplejšom mieste. Z bielkou vyšľaháme sneh, pridáme práškový cukor a ušľaháme jemnú hustú penu, ktorú rovnomerne rozotrieme na ovocie. Pečieme v mierne vyhrietej rúre asi 45 minút.














 

Ďakujeme, Váš komentár bude čoskoro zobrazený!