Kefalónia | Databáza áut | Overenie IČ DPH | Snár | Vtipy | Noze |

Najnovšie recepty

Jablčník z krehkého cesta


Prísady

300 g hladkej múky,
70 g práškového cukru,
1/4 balíčka prášku do pečiva,
140 g masla alebo tuku,
soľ,
1 žĺtok,
1 vajce,
1 vanilkový cukor,
1 dl mlieka alebo smotany\.
Plnka: 750 g jabĺk
,
100 g práškového cukru,
škorica,
100 g hrozienok,
100 g orechov,
mlieko na potretie


Hodnotenie receptu
  • Súčasné 1.92/5

Hodnotenie: 1.9/5 (24)

Ohodnoťte recept kliknutím na papričky.
Návod na prípravu
Do hladkej múky pridáme preosiatý cukor s práškom do pečiva, rozsekáme maslo alebo tuk, pridáme trošku soli, žĺtok, vajce, vanilkový cukor a toľko smotany alebo vody, aby bolo cesto spojené a hladké. Potom ho rozdelíme na dva diely a dáme do chladu. medzitým pripravíme plnku. Potom cesto každé zvlášť rozvaľkáme na 1/2 cm, na váľku prenesieme na plech, posypeme postrúhanými jablkami zmiešanými so škoricou a s cukrom. Cukru dáme podľa kyslosti jabĺk. Do plnky môžeme pridať aj hrozienka a posekané orechy. Jablká prikryjeme druhým dielom cesta, rováľkaného na veľkosť prvého cesta, kraje pretlačíme, celý jablčník potrieme mliekom a upečieme. Upečený posypeme vanilkovým cukrom, trochu vychladnutý pokrájame na štvorcové rezy.














 

Ďakujeme, Váš komentár bude čoskoro zobrazený!