Prísady
200 g múky,
Ohodnoťte recept kliknutím na papričky.
|
Návod na prípravu
Z múky, masla, orechov, cukru a vanilkového cukru vymiesime cesto, ktoré zabalíme do fólie a odložíme na 2 hodiny do chladničky. Polovicu cesta vyvaľkáme a položíme do vymastenej tortovej formy s priemerom 28 cm. Pečieme 10 minút v predhriatej rúre. Jablká olúpeme, rozštvrtíme a štvrtinu z nich pokrájame na plátky. Polovicu masla roztopíme, pridáme citrónovú kôru, rozštvrtené jablká, hrozienka a spolu dusíme 7 minút. Roztopíme zvyšné maslo, necháme ho krátko speniť, pridáme rum, vychladenú jablkovú masu a plátky jabĺk. Plnku dáme na predpečené cesto. Druhú polovicu cesta rozvaľkáme, pokrájame na asi 1,5 cm široké pásy, ktoré poukladáme krížom na plnku. Na vrch dáme polovicu orechov a pečieme v rúre vyhriatej na 180 stupňov Celzia asi 25 minút. Hotový koláč posypeme práškovým cukrom.
|
Ďakujeme, Váš komentár bude čoskoro zobrazený!