Kefalónia | Databáza áut | Overenie IČ DPH | Snár | Vtipy |

Najnovšie recepty

Jablkový koláč s vlašskými orechmi


Prísady

200 g múky,
200 g masla,
75 g práškového cukru,
vanilkový cukor,
100 g mletých orechov,
50 celých orechov\.
Na plnku: 1 kg jabĺk
,
100 g masla,
postrúhanú kôru z polovice citróna,
50 g hrozienok,
0‚2 dl rumu,
50 g celých orechov\.


Hodnotenie receptu
  • Súčasné 2.09/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Hodnotenie: 2.1/5 (23)

Ohodnoťte recept kliknutím na papričky.
Návod na prípravu
Z múky, masla, orechov, cukru a vanilkového cukru vymiesime cesto, ktoré zabalíme do fólie a odložíme na 2 hodiny do chladničky. Polovicu cesta vyvaľkáme a položíme do vymastenej tortovej formy s priemerom 28 cm. Pečieme 10 minút v predhriatej rúre. Jablká olúpeme, rozštvrtíme a štvrtinu z nich pokrájame na plátky. Polovicu masla roztopíme, pridáme citrónovú kôru, rozštvrtené jablká, hrozienka a spolu dusíme 7 minút. Roztopíme zvyšné maslo, necháme ho krátko speniť, pridáme rum, vychladenú jablkovú masu a plátky jabĺk. Plnku dáme na predpečené cesto. Druhú polovicu cesta rozvaľkáme, pokrájame na asi 1,5 cm široké pásy, ktoré poukladáme krížom na plnku. Na vrch dáme polovicu orechov a pečieme v rúre vyhriatej na 180 stupňov Celzia asi 25 minút. Hotový koláč posypeme práškovým cukrom.














 

Ďakujeme, Váš komentár bude čoskoro zobrazený!