Prísady
8 vajec,
Ohodnoťte recept kliknutím na papričky.
|
Návod na prípravu
Žĺtky s cukrom vymiešame do peny, pridáme kakao, zomleté opražené mandle a premiešame. Z bielkov ušľahá¬me tuhý sneh a zašľaháme doň cukor. K vymiešanej mase pridáme strúhanú čokoládu, roztopené vlažné maslo a strie¬davo pridávame múku a ušľahaný tuhý sneh. Všetko zľahka premiešame, cesto rozotrieme na vymastený a múkou vysypaný plech a v mierne teplej rúre upečieme. Upečené a vychladnuté prekrojíme po dĺžke na tri rovnaké pásy, ktoré naplníme a poukladáme na seba. Povrch potrieme plnkou a ozdobíme roztopenou čokoládou a šľahačkou.
Plnka: Maslo s cukrom vymiešame. Do mlieka rozlámeme čokoládu, uvaríme dohusta, necháme vychladnúť, pridáme k maslu a spolu vymiešame. Nakoniec primiešame rum. |
Ďakujeme, Váš komentár bude čoskoro zobrazený!