Kefalónia | Databáza áut | Overenie IČ DPH | Snár | Vtipy |

Najnovšie recepty

Budapeštianske rezy


Prísady

8 vajec,
80 g práškového cukru,
20 g kakaa,
100 g zomletých mandlí,
60 g práškového cukru do sne¬hu,
100 g hrubej múky,
50 g čokolády,
40 g masla\.
Plnka: 180 g masla
,
120 g práškového cukru,
1 dl mlieka,
100 g čokolá¬dy,
1 lyžica rumu\.


Hodnotenie receptu
  • Súčasné 2.48/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Hodnotenie: 2.5/5 (29)

Ohodnoťte recept kliknutím na papričky.
Návod na prípravu
Žĺtky s cukrom vymiešame do peny, pridáme kakao, zomleté opražené mandle a premiešame. Z bielkov ušľahá¬me tuhý sneh a zašľaháme doň cukor. K vymiešanej mase pridáme strúhanú čokoládu, roztopené vlažné maslo a strie¬davo pridávame múku a ušľahaný tuhý sneh. Všetko zľahka premiešame, cesto rozotrieme na vymastený a múkou vysypaný plech a v mierne teplej rúre upečieme. Upečené a vychladnuté prekrojíme po dĺžke na tri rovnaké pásy, ktoré naplníme a poukladáme na seba. Povrch potrieme plnkou a ozdobíme roztopenou čokoládou a šľahačkou.

Plnka: Maslo s cukrom vymiešame. Do mlieka rozlámeme čokoládu, uvaríme dohusta, necháme vychladnúť, pridáme k maslu a spolu vymiešame. Nakoniec primiešame rum.














 

Ďakujeme, Váš komentár bude čoskoro zobrazený!