Kefalónia | Databáza áut | Overenie IČ DPH | Snár | Vtipy | Noze |

Najnovšie recepty

Piškótový zákusok


Prísady

Piškóta: 4 vajíčka,
25 dkg kryštálového cukru,
25 dkg polohrubej múky,
1/2 dcl vody,
1 dcl oleja,
1/2 prášku do pečiva
Krém: 2 kyslé smotany
,
1 smotanu na šľahanie,
5 PL práškového cukru
Ovocie: 3 banány
,
ríbezle
Poleva: 1 Zlatý klas (alebo smotanový/vanilkový puding)
,
2 PL kryštálového cukru,
šťavu z kompótu a vodu (spolu 1/2 litra)


Hodnotenie receptu
  • Súčasné 2.56/5

Hodnotenie: 2.6/5 (27)

Ohodnoťte recept kliknutím na papričky.
Návod na prípravu
Piškóta: 4 žĺtka vyšľaháme do polotvrda, pridáme cukor a šľaháme. Keď je to tvrdé, pridáme žĺtka a postupne ostatné k piškóte. Pečieme cca 20 minút pri 180°C, môžeme skontrolovať špáratkom.
Po vychladnutí piškóty vyšľaháme šľahačku, pridáme cukor a smotany a zamiešame. Potom vylejeme na plech. Nakrájame ovocie a poukladáme ho na krém. Odložíme do chladničky stvrdnúť. Po cca 1 hodine uvaríme zo Zlatého klasu (pudingu), cukru a tekutej zmesi (kompótová šťava a voda) želatínu. Vylejeme na ovocie a dáme stuhnúť do chladničky.














 

Ďakujeme, Váš komentár bude čoskoro zobrazený!