Kefalónia | Databáza áut | Overenie IČ DPH | Snár | Vtipy | Noze |

Najnovšie recepty

Ovocné rezy


Prísady

Cesto: 4 vajcia,
60 g masla,
90 g hladkej múky,
60 g maizeny,
kôra z chemicky,
neošetreného citróna,
150 g kryštálového cukru,
1 čajová lyžička vanilkového cukru,
štipka soli\.
Plnka 1: 500 ml smotany na šľahanie
,
250 g nízkokalorického tvarohu,
120 g práškového cukru,
8 plátkov žlatíny,
šťava a kôra z chemicky neošetreného citróna\.
Plnka 2: 75 g rebarbory (alebo iného ovocia – maliny
,
čerešne,
slivky,
jablká,
hrozno),
200 ml pomarančovej šťavy,
350 g kryštálového cukru,
1 balíček žlatíny v prášku,
300 ml vody\.


Hodnotenie receptu
  • Súčasné 1.86/5

Hodnotenie: 1.9/5 (28)

Ohodnoťte recept kliknutím na papričky.
Návod na prípravu
Rúru vyhrejeme na 200 oC, plech vyložíme papierom na pečenie. Múku premiešame s maizenou. Vajcia rozdelíme na žĺtky a bielky. Žĺtky vyšľaháme s tretinou cukru, vanilkovým cukrom, štipkou soli a nastrúhanou citrónovou kôrou elektrickým šľahačom do peny. Maslo roztopíme a necháme trochu vychladnúť. Bielky vyšľaháme so zvyšným cukrom na tuhý sneh. Tretinu snehu vmiešame do žĺtkového krému. Opatrne primiešame zvyšný sneh, múku a maslo. Cesto vylejeme na plech, roztrieme a pečieme v rúre na strednej polohe dozlata asi 10 minút. Upečené cesto posypeme kryštálovým cukrom, odstránime papier na pečenie a necháme vychladnúť. Želatínu necháme napučať v chladnej vode. Smotanu vyšľaháme a odložíme na chladné miesto. Tvaroh vymiešame elektrickým šľahačom s cukrom, štipkou soli, vanilkovým cukrom, nastrúhanou citrónovou kôrkou a šťavou do peny. Štvrtinu tvarohu zohrejeme nad parou a vmiešame doň dobre vyžmýkanú žlatínu, pridáme zvyšný tvaroh a šľahačku. Tvarohový krém rozotrieme na cesto a na 1 hodinu dáme do chladničky. Medzitým olúpeme rebarboru a nakrájame ju na 3 cm kúsky. Do hrnca dáme vodu, pomarančovú šťavu, cukor, vanilkový cukor, necháme prevrieť a vložíme doň ovocie. Dáme preč zo sporáka a zakryté necháme vychladnúť. Ovocie vyberieme z nálevu, necháme odkvapkať a poukladáme na tvaroh. Želatínu pripravíme podľa návodu a natrieme ňou ovocie. Koláč odložíme na 30 minút do chladničky.














 

Ďakujeme, Váš komentár bude čoskoro zobrazený!