Kefalónia | Databáza áut | Overenie IČ DPH | Snár | Vtipy | Noze |

Najnovšie recepty

Jablčný krémový koláč


Prísady

400 g zmrazeného lístkového cesta,
0‚5 smotany na šľahanie,
1 vanilkový cukor,
1 stužovač šľahačky
Náplň:
1 kg jabĺk
,
1 citrón,
0‚4 l vody,
150 g kryštálového cukru,
1 vanilkový cukor,
80 g vanilkového pudingu,
1 lyžička škorice


Hodnotenie receptu
  • Súčasné 2.06/5

Hodnotenie: 2.1/5 (17)

Ohodnoťte recept kliknutím na papričky.
Návod na prípravu
Z cesta vyvaľkáme dva obdĺžniky, prenesieme ich na plech, poprepichujeme vidličkou a upečieme. Jeden plát potrieme jablkovou náplňou a necháme vychladnúť. Šľahačku vyšľaháme s vanilkovým cukrom a ztužovačem, natrieme na plnku, prikryjeme druhým plátom a na niekoľko hodín uložíme v chlade. Koláč posypeme vanilkovým cukrom a škoricou a nakrájame na rezy.
Plnka: Jablká olúpeme, nakrájame na menšie kúsky, promiešame s citrónovou šťavou a vložíme do hrnce. Zalejeme 0,3 l vody, pridáme kryštálový a vanilkový cukor a škoricu a dusíme do mäkka. Zahustíme pudingom rozmiešaným v zbytku vody a za stálého miešania krátko povaríme.














 

Ďakujeme, Váš komentár bude čoskoro zobrazený!