Kefalónia | Databáza áut | Overenie IČ DPH | Snár | Vtipy | Noze |

Najnovšie recepty

Francúzska čokoládová torta


Prísady

cesto: 4 žĺtky,
100 g cukru,
1 balíček vanilkového cukru,
4 bielky,
80 g polohrubej múky,
1 čajová lyžička kypriaceho prášku,
balíček čokoládového pudingu v prášku
plnka: balíček želatíny (ja dávam dva tie malé
,
alebo jeden veľký od dr\.
oetkera)
,
250 ml červeného vína,
120 g cukru,
pol balíčka vanilkového cukru,
šťava z citróna,
250 ml smotany na šľahanie
poleva: 80 g čokolády
,
40 g margarínu,
šľahačka v tube


Hodnotenie receptu
  • Súčasné 1.96/5

Hodnotenie: 2.0/5 (25)

Ohodnoťte recept kliknutím na papričky.
Návod na prípravu
Žĺtky vyšľaháme s 3 cukru a vanilkovým cukrom. Z bielkov spravíme tuhý sneh a vmiešame do nich zvyšok cukru. Hmotu zamiešame do žĺtkov, pridáme múku s kypriacim práškom a cesto upečieme na 180 stupňoch Celzia. Pečie sa asi 15 - 20 minút. Želatínu s vínom, vanilkovým cukrom a cukrom a šťavou z citróna zmiešame a zohrejeme tesne pod bod vretia. Dáme do chladničky vychladnúť a necháme trošku stuhnúť. Potom do zmesi vmiešame hotovú šľahačku. Korpus rozpolíme, naplníme krémom a necháme vychladnúť. (ja dávam do chladničky). Èokoládu a margarín rozpustite v teplom vodnom kúpeli a dôkladne vymiešajte, polejte ňou tortu. Nakoniec ozdobte podľa chuti šľahačkou alebo čokoládový hoblinkami.














 

Ďakujeme, Váš komentár bude čoskoro zobrazený!