Kefalónia | Databáza áut | Overenie IČ DPH | Snár | Vtipy | Noze |

Najnovšie recepty

Èervený ovocný dezert


Prísady

700 g miešaného červeného ovocia (napr\.
čerešne
,
červené ríbezle,
maliny,
černice),
60 g maizeny,
500 ml tekutiny (šťava z čerešní alebo zmiešaná s červeným vínom alebo vodou),
podľa chuti 40 g cukru\.


Hodnotenie receptu
  • Súčasné 1.75/5

Hodnotenie: 1.8/5 (20)

Ohodnoťte recept kliknutím na papričky.
Návod na prípravu
Ovocie preberieme, odstránime z neho stopky a opláchneme. Keď použijeme čerešne, vykôstkujeme ich. Ovocie dáme do dostatočne veľkej misy s pokrievkou a premiešame. Maizenu rozmiešame dohladka s 3 lyžicami tekutiny, až kým sa nerozpustia všetky hrudky. Pridáme zvyšnú tekutinu a vylejeme na ovocie. Podľa chuti pridáme cukor. Ak je šťava alebo víno sladké, môžeme cukor úplne vynechať. Ovocie a tekutinu necháme zakryté povariť asi 12 minút pri 600 W. Počas zohrievania by sa mala ovocná zmes niekoľkokrát dobre premiešať, aby sa škrob neusadil na dne. Potom vyberieme zmes z rúry, ešte raz ju dobre premiešame a odkrytú varíme ďalších 5 min. pri 600 W. Hotovú zmes premiešame a nalejeme do veľkej misy alebo ju rozdelíme do misiek na jednu porciu. Podávame studené s vanilkovou omáčkou alebo smotanou. Tip: Takým istým spôsobom môžeme pripraviť aj biely ovocný dezert. Použijeme 400 g egrešov a 300 g kyslejších jabĺk. Vhodnou tekutinou je suché biele víno a jablková šťava - samotná alebo zmiešaná. Množstvo cukru môžeme zvýšiť asi na 75 g.














 

Ďakujeme, Váš komentár bude čoskoro zobrazený!