Kefalónia | Databáza áut | Overenie IČ DPH | Snár | Vtipy | Noze |

Najnovšie recepty

Zapekaný karfiol s vôňou údeniny


Prísady

1 balíček mrazeného lístkového cesta (asi 450 g),
3 vajcia,
1 väčší karfiol,
1‚5 dl šľahačkovej smotany,
250 g zemiakov,
150 g údenej klobásy alebo údeného bôčika,
soľ,
mleté čierne korenie,
cukor,
strúhaný muškátový oriešok\.


Hodnotenie receptu
  • Súčasné 2.05/5

Hodnotenie: 2.1/5 (19)

Ohodnoťte recept kliknutím na papričky.
Návod na prípravu
Cesto rozmrazíme. Karfiol podelíme na ružičky a uvaríme v osolenej vode. Zemiaky uvaríme v šupke, ochladíme a ošúpeme. Zemiaky a karfiol zmixujeme. Pridáme vajcia, smotanu, ochutíme soľou, mletým čiernym korením, cukrom a strúhaným muškátovým orieškom a dôkladne spracujeme. Cesto rozvinieme, polovicou vyložíme dno a boky ohňovzdornej nádoby. Polovicu masy rozotrieme na lístkové cesto, rozložíme kolieska klobásy alebo plátky údeného bôčika, prikryjeme zvyškom masy a povrch vyrovnáme. Naň uložíme zvyšok cesta. Pečieme pri teplote 175 stupňov oC asi 50 minút.














 

Ďakujeme, Váš komentár bude čoskoro zobrazený!