Kefalónia | Databáza áut | Overenie IČ DPH | Snár | Vtipy | Noze |

Najnovšie recepty

Karfiolový nákyp


Prísady

Masť,
alebo olej,
50 g hladkej múky,
2‚5 dl mlieka,
trocha vody,
4 vajcia,
soľ,
mleté čierne korenie,
1 karfiol,
100 g šunky,
50 až 100 g údeného syra\.


Hodnotenie receptu
  • Súčasné 2.05/5

Hodnotenie: 2.0/5 (21)

Ohodnoťte recept kliknutím na papričky.
Návod na prípravu
Karfiol uvaríme v osolenej vode, scedíme a necháme vychladnúť. Z masti (oleja) a múky pripravíme svetlú zásmažku, pridáme mlieko, vodu a povaríme. Po vychladnutí primiešame žĺtky, soľ, mleté čierne korenie a pokrájaný karfiol a šunku, pokrájanú na malé štvorčeky. Zľahka primiešame tuhý sneh z bielok. Zmes vylejeme do vymasteného a múkou vysypaného pekáča a upečieme vo vyhriatej rúre. Upečený nákyp pokrájame na plátky, ktoré posypeme postrúhaným syrom.














 

Ďakujeme, Váš komentár bude čoskoro zobrazený!