Kefalónia | Databáza áut | Overenie IČ DPH | Snár | Vtipy | Noze |

Najnovšie recepty

Haruľa s lečom


Prísady

1 kg zemiakov,
1 šálka horúceho mlieka,
1 vajce,
4 strúčiky cesnaku,
soľ,
čierne korenie,
drvená rasca,
majoránka,
120 g hladkej múky,
masť alebo olej na vyprážanie,
na doplnenie lečo s podusenými hubami alebo pečeným mäsom


Hodnotenie receptu
  • Súčasné 2.25/5

Hodnotenie: 2.3/5 (24)

Ohodnoťte recept kliknutím na papričky.
Návod na prípravu
Surové zemiaky olúpeme a nastrúhame najemno. Vodu, ktorú pustia zlejeme. Zemiaky prelejeme horúcim mliekom,pridáme vajce, prelisovaný cesnak, soľ, čierne korenie a zmes zahustíme múkou.Na rozpálenom tuku vyprážame dozlata menšie tenké placky - haruľu. Podávame je ozdobenú lyžicou zohriateho leča, do ktorého sme pridali podusené huby alebo nakrájané mäso z pečeného kurčaťa / či kúsok iného pečeného mäsa/. Na obmenu môžeme haruľu doplniť dusenou kyslou kapustou s plátkom údeného mäsa alebo špenátom a štvrťkou natvrdo uvareného vajca.














 

Ďakujeme, Váš komentár bude čoskoro zobrazený!