Kefalónia | Databáza áut | Overenie IČ DPH | Snár | Vtipy | Noze |

Najnovšie recepty

Kuracie prsia na slanine


Prísady

4 porcie kuracích pàs,
100 g prerastenej údenej slaniny,
1 červená paprika,
1 zelená paprika,
1 konzerva olúpaných paradajok,
1 cibuľa,
2 strúčiky cesnaku,
80 ml olivového oleja,
50 ml octu,
500 ml mäsového vývaru,
zväzok oregana,
zväzok bazalky,
trochu cukru,
mleté čierne korenie,
soľ\.


Hodnotenie receptu
  • Súčasné 2.13/5

Hodnotenie: 2.1/5 (24)

Ohodnoťte recept kliknutím na papričky.
Návod na prípravu
Kuracie prsia osolíme, okoreníme mletým čiernym korením a opražíme v rozpálenom olivovom oleji zo všetkých strán. Vyberieme a odložíme na teplé miesto. Vo zvyšnom oleji roztopíme slaninu nakrájanú na kocky. Cibuľu a papriky očistíme a nakrájame na kocky veľké asi 2 cm. Pridáme k slanine a krátko opražíme. Primiešame olúpané paradajky prepasírované cez sito. Zalejeme mäsovým vývarom a octom. Primiešame nasekaný cesnak a bylinky. Ochutíme soľou, mletým čiernym korením a cukrom. Pridáme kuracie prsia a prikryté dusíme na miernom ohni ešte asi 10 minút. Dáme na taniere a polejeme šťavou. Podávame s opekanými zemiakmi.














 

Ďakujeme, Váš komentár bude čoskoro zobrazený!