Kefalónia | Databáza áut | Overenie IČ DPH | Snár | Vtipy | Noze |

Najnovšie recepty

Pražené hovädzie mäso s jarnými cibuľkami


Prísady

450 g hovädzieho filé nakrájaného na rezance dlhé 2\.
5 cm\.
Marinána: 1 bielok
,
1 lyžica kukuričného škrobu,
1 čajová lyžička jedlej sódy,
1 lyžica oleja\.
Koreniny a pochutiny: 1 čajová lyžička vína Šao-sing
,
1 malá cibuľka olúpaná a nakrájaná na hrubšie kolieska,
2 jarné cibuľky rozkrojené po dĺžke,
2 póry - iba biela časť,
nakrájané na kúsky dlhé 4 cm,
1 lyžica svetlej sójovej omáčky,
1 čajová lyžička Glutasolu,
1 čajová lyžička sójového oleja,
olej na oprážanie,
pol čajovej lyžičky mletého čierneho korenia,
pol čajovej lyžičky soli\.


Hodnotenie receptu
  • Súčasné 2.00/5

Hodnotenie: 2.0/5 (19)

Ohodnoťte recept kliknutím na papričky.
Návod na prípravu
Marinovacie prísady zmiešame s mäsovými rezancami. Necháme asi 20 minút marinovať. V malej miske zmiešame všetky koreniace prísady. Vo woku rozpálime 2 lyžice oleja a vložíme doň hovädzie mäso. Znížime teplotu a za stáleho miešania oprážame asi 5 minút.
Mäso vyberieme a olej uschováme na ďalšie použitie. Zohrejeme wok, pridáme 2 lyžice čerstvého oleja a cibuľu s pórom pražíme a miešame asi 2 minúty. Pridáme koreniacu zmes a hovädzie mäso, miešame a pražíme asi 2 minúty. Povrch pokvapkáme sezamovým olejom a dobre premiešame.














 

Ďakujeme, Váš komentár bude čoskoro zobrazený!