Kefalónia | Databáza áut | Overenie IČ DPH | Snár | Vtipy | Noze |

Najnovšie recepty

Plnené zelené papriky


Prísady

4 veľké zelené papriky,
1 vajce,
4 paradajky,
2 banány,
chilli papričky,
2 lyžice hladkej múky,
100 ml oleja,
50 g strúhanky,
zelená petržlenová vňať,
mleté čierne korenie,
soľ\.
Plnka: 400 g pomletého hovädzieho mäsa
,
25 g olúpaných mandlí,
25 g hrozienok,
nakrájané zelené olivy,
2 paradajky,
1 cibuľa,
1 strúčik cesnaku,
2 lyžice oleja,
1 lyžica octu,
mleté čierne korenie,
soľ\.


Hodnotenie receptu
  • Súčasné 2.40/5

Hodnotenie: 2.4/5 (20)

Ohodnoťte recept kliknutím na papričky.
Návod na prípravu
Zelené papriky opečieme, osušíme, rozpolíme, jadrá vyberieme a naplníme plnkou. Potom ich obalíme múkou, rozšľahaným vajcom a strúhankou, opečieme na rozpálenom oleji dozlata, vyberieme a odložíme na teplé miesto. Na zvyšnom oleji opečieme nakrájané paradajky, a nasekanú zelenú petržlenovú vňať, všetko okoreníme mletým čiernym korením, podľa chuti osolíme, pridáme chilli papričky a chvíľu podusíme. Odstavíme z ohňa a primiešame olúpané banány nakrájané na kolieska. Do stredu zohriatej misy uložíme opečené papriky a obložíme ich pripravenou zmesou.
Plnka: Na oleji opražíme cibuľu nasekanú nadrobno, pridáme pomleté mäso, olúpané a nasekané mandle, cesnak vymiešaný so soľou, mleté čierne korenie, umyté hrozienka, olivy, olúpané a rozštvrtené paradajky, ocot a všetko spolu premiešame. Zmes podusíme za častého premiešania asi 10 minút a necháme vychladnúť.














 

Ďakujeme, Váš komentár bude čoskoro zobrazený!