Kefalónia | Databáza áut | Overenie IČ DPH | Snár | Vtipy | Noze |

Najnovšie recepty

Zapekaný karfiol s mletým mäsom a syrom


Prísady

500 g mletého bravčového pliecka,
2 cibule,
mletú červenú papriku,
soľ,
mleté čierne korenie,
oregano,
2 strúčiky cesnaku,
2 lyžice oleja,
1 väčší karfiol,
2 väčšie zemiaky,
200 g tvrdého syra,
1 sladkú smotanu\.


Hodnotenie receptu
  • Súčasné 2.36/5

Hodnotenie: 2.4/5 (22)

Ohodnoťte recept kliknutím na papričky.
Návod na prípravu
Karfiol rozoberieme na ružičky a varíme asi 5 minút v slanej vode. Vyberieme necháme odkvapkať. Zemiaky očistíme a pokrájame na kolieska. Cibuľu speníme na oleji, pridáme mletú červenú papriku, soľ, čierne korenie a mleté mäso ktoré dusíme asi 20 minút. Pridáme cesnak a oregano. Keď sa mäso udusilo a postilo šťavu odstavíme z ohňa. Misu vymastíme trochou oleja, na spodok dáme zemiaky pokrájané na kolieska, na to navrstvíme karfiol narezaný na 1,5 cm plátky, navrstvíme udusené mleté mäso, opäť dáme karfiol a na vrch zemiaky. Jednotlivé vrstvy posolíme. Misku zalejeme sladkou smotanou, posypeme syrom postrúhaným nahrubo a posypeme oreganom. Prikryjeme a zapekáme v rúre asi 45 minút pri teplote 150 až 180 stupňov oC. Podávame so zeleninovým šalátom.














 

Ďakujeme, Váš komentár bude čoskoro zobrazený!