Kefalónia | Databáza áut | Overenie IČ DPH | Snár | Vtipy | Noze |

Najnovšie recepty

Kalerábový nákyp s kuracím mäsom


Prísady

750 g zemiakov,
3 väčšie kaleráby,
l-2 čajové lyžičky hydinového vývaru,
2 ks kuracích prsíčok/cca 500g/,
1 polievkovú lyžicu oleja,
soľ,
mleté biele korenie,
trochu strúhaného muškátového orieška,
2 polievkové lyžice masla,
2-3 polievkové lyžice hladkej múky,
75 g tvrdého syra,
150 g kyslej smotany,
petržlenovú vňať na ozdobu


Hodnotenie receptu
  • Súčasné 2.29/5

Hodnotenie: 2.3/5 (17)

Ohodnoťte recept kliknutím na papričky.
Návod na prípravu
Rúru predhrejeme na 200 stupňov. Zemiaky uvaríme v šupke, ošúpeme a nakrájame na plátky. Kaleráb ošúpeme, umyjeme a nakrájame na plátky, trochu kalerábovej vňate umyjeme a nahrubo nasekáme. Pol litra vody a vývar, ktorý sme pripravili podľa návodu na obale, necháme zovrieť, pridáme kaleráb, varíme desať minút. Vyberieme, vývar necháme na ďalšie použitie. Kuracie prsíčka umyjeme, osušíme, v panvici zohrejeme olej a mäso na ňom z každej strany, približne sedem minút, opečieme, okoreníme soľou, korením a nakrájame na tenké plátky. Mäsový výpek rozriedime vývarom a necháme prevrieť. V hrnci rozpustíme maslo, pridáme múku a zapražíme. Zalejeme vývarom, premiešame, necháme zovrieť. Syr nastrúhame. Do omáčky vmiešame polovicu nastrúhaného syra, kyslú smotanu a nesekanú kalerábovú vňať. Premiešame a dochutíme soľou, korením a trochou strúhaného muškátového orieška. Do pekáča uložíme plátky kalerábu, zemiakov, mäsa a zalejeme omáčkou. Posy peme zvyšným syrom, vložíme do predhriatej rúry a pečieme približne tridsať minút. Ozdobíme nasekanou petržlenovou vňaťou a zapíjame bielym vínom.














 

Ďakujeme, Váš komentár bude čoskoro zobrazený!