Kefalónia | Databáza áut | Overenie IČ DPH | Snár | Vtipy | Noze |

Najnovšie recepty

Baklažány na orientálny spôsob


Prísady

400 g mladých baklažánov,
100 g húb,
100 ml bieleho vína,
2 paradajky,
40 g tuku,
1 čajová lyžička Solamylu,
1 cibuľa,
2 strúčiky cesnaku,
citrónová šťava,
hladká múka,
mäsový vývar,
1 čajová lyžička cukru,
1 bobkový list,
celé nové korenie,
mleté čierne korenie,
soľ\.


Hodnotenie receptu
  • Súčasné 2.36/5

Hodnotenie: 2.4/5 (36)

Ohodnoťte recept kliknutím na papričky.
Návod na prípravu
Baklažán olúpeme a nakrájame na tenké kolieska. Osolíme, okoreníme mletým čiernym korením a necháme odležať na 2 hodiny. Obalíme múkou, opražíme v rozohriatom tuku, pridáme nadrobno nasekanú cibuľu, rozotretý cesnak a opäť opražíme.
Paradajky sparíme vriacou vodou, olúpeme, nakrájame a primiešame k baklažánom. Pridáme očistené huby, ktoré sme nakrájali na plátky a podlejeme vínom.
Osladíme, okoreníme celým novým korením a bobkovým listom, pokvapkáme citrónovou šťavou, zahustíme Solamylom rozmiešaným s trochou vody, podlejeme mäsovým vývarom a udusíme domäkka.














 

Ďakujeme, Váš komentár bude čoskoro zobrazený!