Kefalónia | Databáza áut | Overenie IČ DPH | Snár | Vtipy | Noze |

Najnovšie recepty

Morčacie rezne pod zemiakovými kôpkami


Prísady

4 rezne z morčacích pàs,
250 g zemiakov,
200 g tvrdého syra,
2 mrkvy,
2 žĺtky,
2 lyžice petržlenovej vňate,
30 g masla,
muškátový oriešok,
mleté čierne korenie,
soľ,
maslo na vymastenie misy


Hodnotenie receptu
  • Súčasné 1.98/5

Hodnotenie: 2.0/5 (42)

Ohodnoťte recept kliknutím na papričky.
Návod na prípravu
Umyté a osušené rezne mierne naklepeme, osolíme, okoreníme, krátko osmažíme z obidvoch strán na masle a preložíme do vymastenej ohňovzdornej misy. Zemiaky uvaríme v šupke, necháme vychladnúť, ošúpeme a najemno postrúhame. Mrkvu pokrájame, uvaríme domäkka, syr nastrúhame nahrubo a všetko spolu so žĺtkami a s posekanou petržlenovu vňaťou pridáme k zemiakom. Zmes osolíme, okreníme, podľa chuti pridáme nastrúhaný muškátový oriešok a dobre premiešame. Na každý rezeň položíme kôpku zemiakovej zmesi a mäso dáme na štvrťhodinku zapiecť do vyhriatej rúry.














 

Ďakujeme, Váš komentár bude čoskoro zobrazený!