Kefalónia | Databáza áut | Overenie IČ DPH | Snár | Vtipy | Noze |

Najnovšie recepty

Dusené hovädzie plátky s olivami


Prísady

4 plátky roštenky po 200 g,
100 g šunky,
100 g nastrúhaného ovčieho syra,
200 ml červeného vína,
trocha maizeny,
1 mrkva,
1 konzerva olúpaných paradajok,
150 g čiernych a zelených olív,
2 lyžice paradajkového pretlaku,
2 cibule,
2 strúčiky cesnaku,
4 lyžice olivového oleja,
250 ml mäsového vývaru,
zväzok oregana,
vegeta,
mleté čierne korenie,
soľ\.


Hodnotenie receptu
  • Súčasné 1.78/5

Hodnotenie: 1.8/5 (32)

Ohodnoťte recept kliknutím na papričky.
Návod na prípravu
Mäso umyjeme pod tečúcou vodou a osušíme. Olej rozpálime na panvici a mäso potom krátko opečieme zo všetkých strán. Pridáme cesnak rozotretý so soľou, nadrobno nakrájanú cibuľu, nakrájanú mrkvu a krátko opečieme. Primiešame paradajkový pretlak a šunku narezanú nadrobno. Prilejeme červené víno a mäsový vývar.
Napokon primiešame paradajky a olivy. Prikryjeme a dusíme na miernom ohni asi 50 minút. Potom primiešame nadrobno nasekané oregano, osolíme, okoreníme mletým čiernym korením a vegetou. Podľa potreby zahustíme maizenou rozmiešanou v troche vody. Plátky mäsa upravíme na taniere, polejeme šťavou a posypeme nastrúhaným ovčím syrom.














 

Ďakujeme, Váš komentár bude čoskoro zobrazený!