Kefalónia | Databáza áut | Overenie IČ DPH | Snár | Vtipy | Noze |

Najnovšie recepty

Cigánska roštenka


Prísady

400 g hovädzej roštenky,
100 g údenej slaniny,
1 cibuľa,
40 g masti,
20 g hladkej múky,
mäsový vývar,
nadrobno nasekaná zelená petržlenová vňať,
sladká mletá červená paprika,
štipka štipľavej mletej papriky,
mleté čierne korenie,
soľ\.


Hodnotenie receptu
  • Súčasné 2.46/5

Hodnotenie: 2.5/5 (35)

Ohodnoťte recept kliknutím na papričky.
Návod na prípravu
Roštenky umyjeme, nakrájame na rezne a okraje narežeme. Jemne naklepeme a opečieme v rozpálenej masti z oboch strán. Osolíme, okoreníme a odložíme na teplé miesto. Na masti opražíme nadrobno nakrájanú cibuľu. Odstavíme a zaprášime sladkou a štipľavou mletou paprikou a podlejeme vývarom. Vrátime naspäť na plameň, vložíme opečené roštenky, prikryjeme a udusíme do polomäkka. Šťavu zahustíme múkou a dodusíme. Na každú roštenku položíme vejárik z opraženej slaniny a ozdobíme petržlenovou vňaťou. Podávame s hranolkami a zeleninovou oblohou.














 

Ďakujeme, Váš komentár bude čoskoro zobrazený!