Kefalónia | Databáza áut | Overenie IČ DPH | Snár | Vtipy | Noze |

Najnovšie recepty

Pochúťka šťastia


Prísady

Cesto: 220 g hladkej múky,
200 ml vriacej vody,
štipka soli\.
Plnka: 170 g bravčovej kotlety (najemno nasekanej alebo pomletej)
,
1 vajce,
2 čierne huby (namočené a nakrájané na malé kocky),
50 g miešanej zeleniny (očistenej a nadrobno nakrájanej - hrášok,
mrkva,
zeler atď\.
)
,
2 čajové lyžičky svetlej sójovej omáčky,
1 a pol čajovej lyžičky kukuričného škrobu,
2 lyžice múky (vymiešanej s trochou vody na hladkú kašu),
1 lyžica oleja,
6 najemno nasekaných stebiel pažítky,
pol čajovej lyžičky cukru (prírodného alebo sladového),
štvrť čajovej lyžičky mletého čierneho korenia,
soľ\.
\.


Hodnotenie receptu
  • Súčasné 1.92/5

Hodnotenie: 1.9/5 (24)

Ohodnoťte recept kliknutím na papričky.
Návod na prípravu
Bravčové mäso zmiešame s hubami, zeleninovou zmesou, cukrom, sójovou omáčkou, čiernym korením, vajcom, pažítkou a podľa chuti osolíme. Pridáme olej a kukuričný škrob a všetko vidličkou dôkladne premiešame. Plnku rozdelíme na asi 30 dielov. Každú porciu plnky obalíme cestom a utvoríme knedle v tvare polmesiačikov.
Na obyčajnom alebo čínskom bambusovom paráku ich v pare varíme asi 20 minút. Podávame so zálevom alebo chilli omáčkou. Tvar polmesiačikov získame tak, že na stred položíme časť plnky, okraje potrieme cestíčkom vyrobeným z trochy múky s vodou a okraje obalu stlačíme, až sa spoja. Jeden cíp naplnenej taštičky zatočíme okolo druhého rožteka a cez neho. Pritlačením ich utesníme.














 

Ďakujeme, Váš komentár bude čoskoro zobrazený!