Kefalónia | Databáza áut | Overenie IČ DPH | Snár | Vtipy | Noze |

Najnovšie recepty

Grilované kuracie špízy s pikantnou salsou


Prísady

pol kg kuracích pàs alebo vykostené kuracie stehná bez kože,
pol kg drobných zemiakov,
bylinky (petržlenová vňať,
bazalka,
mäta,
pažítka\.
\.
)
,
6 PL olivového oleja,
2 PL citrónovej šťavy,
1 červená cibuľa,
1 červená paprika,
1 citrón,
špajdle,
mleté čierne korenie,
soľ

Salsa:
8 zrelých pevných paradajok (1 konzervu lúpaných alebo krájaných paradajok)
,
2 zelené chilli papričky,
2 strúčiky cesnaku,
4 PL olivového oleja,
2 PL bieleho vínneho octu,
mleté čierne korenie,
soľ


Hodnotenie receptu
  • Súčasné 2.31/5

Hodnotenie: 2.3/5 (35)

Ohodnoťte recept kliknutím na papričky.
Návod na prípravu
Ak použijete drevené špajdle, namočte ich asi na 30 min. do studenej vody. Nešúpané ale veľmi dobre omyté zemiaky varte asi 15 min., kým nezmäknú. Vyberte a nechajte vychladnúť. Nasekané bylinky zmiešajte s olejom, citrónovou šťavou a soľou. Bylinky použijte podľa sezóny čerstvé alebo sušené. Výbornou náhradou sú mrazené nasekané bylinky, ktoré sa dajú kúpiť, alebo pripraviť doma. Do takto pripraveného bylinkového oleja pridajte papriku nakrájanú na 3 cm kúsky a kúsky kuracieho mäsa rovnakej veľkosti. Dobre premiešajte. K zmesi primiešajte zemiaky, ktoré podľa potreby prekrojte na primeranú veľkosť k mäsu, a cibuľu nakrájanú na mesiačky, ktoré rozdeľte na jednotlivé vrstvy.
Takto pripravené suroviny môžete nechať niekoľko minút marinovať. Na špachtle striedavo napichujte kura, zemiaky, papriku, cibuľu a zakončite citrónom. Grilujte na strednom plameni asi 10 min.

Podávajte s pikantnou salsou: Paradajky ošúpte, zbavte semienok a dužinu nakrájajte najemno. Paradajky zmiešajte s najemno nakrájanými strúčikmi cesnaku a zelenými papričkami zbavené semienok. Pridajte ostatné prísady a nechajte odstáť.














 

Ďakujeme, Váš komentár bude čoskoro zobrazený!