Kefalónia | Databáza áut | Overenie IČ DPH | Snár | Vtipy | Noze |

Najnovšie recepty

Klobáskové očká


Prísady

350 g hladkej múky,
1 tuk na pečenie /Hera,
Palmarin/,
1 kyslá smotana,
vajce,
klobása,
strúhaný syr,
soľ,
mleté čierne korenie


Hodnotenie receptu
  • Súčasné 2.15/5

Hodnotenie: 2.1/5 (47)

Ohodnoťte recept kliknutím na papričky.
Návod na prípravu
Hladkú múku, tuk na pečenie a kyslú smotanu spracujeme na cesto, ktoré necháme v chladničke odstáť 24 hodín. Na pomúčenej doske vyvaľkáme cesto na hrúbku 0,3 cm - 0,5 cm. Vykrajujeme kolieska, ktoré potrieme rozšľahaným vajcom, položíme kolieska klobásky, opäť potrieme rozšľahaným vajcom a zakryjeme vykrojeným kolieskom z cesta. Povrch potrieme vajcom, posypeme makom, sezamovým semienkom, drvenou rascou alebo strúhaným syrom.Kolieska ukladáme na suchý plech a pečieme pri 150 stupňov Celzia. Ak nie je klobáska pikantná, je dobré vajce ochutiť soľou, poprípade mletým čiernym korením.














 

Ďakujeme, Váš komentár bude čoskoro zobrazený!