Prísady
400 g syra greizer,
Ohodnoťte recept kliknutím na papričky.
|
Návod na prípravu
Oba druhy syra nahrubo postrúhame, z bieleho chleba odrežeme kôrku a pokrájame ho na kocky. Cesnak očistíme, prepolíme a dôkladne ním vytrieme hlinenú nádobu na fondue. Syr s citrónovou šťavou pri nízkej teplote za stáleho miešania metličkou necháme rozpustiť. Poprášime škorobou múčkou a zamiešame. Postupne pridávame víno, čerešňovicu, muškátový orech a korenie. Syr musí byť celkom rozpustený. Hrniec s fondue postavíme na stôl na elektrickú platničku a teplotu nastavíme tak, aby syr zostal horúci, lebo inak by stuhol. Kocky bieleho chleba napichneme na špeciálne vidličky s dlhými rúčkami, ponoríme do syra, aby ich syr obalil.
|
Ďakujeme, Váš komentár bude čoskoro zobrazený!