Kefalónia | Databáza áut | Overenie IČ DPH | Snár | Vtipy |

Najnovšie recepty

Syrové fondue


Prísady

400 g syra greizer,
300 g bieleho chleba,
l strúčik cesnaku,
l čajová lyžička citrónovej šťavy,
4 čajové lyžičky škrobovej múčky,
2 dl tokajského,
l kalíšok čerešňovice,
muškátový oriešok,
mleté biele korenie


Hodnotenie receptu
  • Súčasné 2.28/5

Hodnotenie: 2.3/5 (32)

Ohodnoťte recept kliknutím na papričky.
Návod na prípravu
Oba druhy syra nahrubo postrúhame, z bieleho chleba odrežeme kôrku a pokrájame ho na kocky. Cesnak očistíme, prepolíme a dôkladne ním vytrieme hlinenú nádobu na fondue. Syr s citrónovou šťavou pri nízkej teplote za stáleho miešania metličkou necháme rozpustiť. Poprášime škorobou múčkou a zamiešame. Postupne pridávame víno, čerešňovicu, muškátový orech a korenie. Syr musí byť celkom rozpustený. Hrniec s fondue postavíme na stôl na elektrickú platničku a teplotu nastavíme tak, aby syr zostal horúci, lebo inak by stuhol. Kocky bieleho chleba napichneme na špeciálne vidličky s dlhými rúčkami, ponoríme do syra, aby ich syr obalil.














 

Ďakujeme, Váš komentár bude čoskoro zobrazený!