Katalóg | Zľavy | Kefalónia | Databáza áut | Overenie IČ DPH | SMS pôžičky | Snár | Vtipy | Noze |

Najnovšie recepty

Arabský chlieb


Prísady

500 g hladkej múky,
15 g droždia,
podľa potreby voda,
soľ,
olej


Hodnotenie receptu
  • Súčasné 2.71/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Hodnotenie: 2.7/5 (49)

Ohodnoťte recept kliknutím na papričky.
Návod na prípravu
Z droždia a niekoľkých lyžíc vody pripravíme kvások. Vo vyhriatej mise zarobíme múku zmiešanú so soľou, kváskom a teplou vodou na tuhšie cesto. Do cesta pridáme lyžicu oleja. Cesto potrieme olejom a necháme kysnúť asi 2 hodiny na dvojnásobný objem. Rozdelíme na 8 dielov. Z
každého dielu vypracujeme placku asi 1/2 cm hrubú. Placky poprášime múkou a necháme prikryté 1/2 hodiny v teple. Pečieme vo vyhriatej rúre na vymastenom plechu 10 minút zhora navlhčené vodou (povrch potrieme vodou).














 

Ďakujeme, Váš komentár bude čoskoro zobrazený!