Kefalónia | Databáza áut | Overenie IČ DPH | Snár | Vtipy | Noze |

Najnovšie recepty

Zelené špagety s paprikou


Prísady

300 g hovädzieho filé,
100 g prerastenej údenej slaniny,
1 feferónka,
1 červená paprika,
1 zelená paprika,
100 g čiernych a zelených olív,
400 g špagiet s vňaťovou príchuťou,
1 konzerva olúpaných paradajok,
1 cibuľa,
4 lyžice olivového oleja,
šálka šťavy z pečeného mäsa,
čajová lyžička mletej červenej papriky,
zväzok pažítky,
pol čajovej lyžičky karí korenia,
mleté čierne korenie,
soľ\.


Hodnotenie receptu
  • Súčasné 2.28/5

Hodnotenie: 2.3/5 (40)

Ohodnoťte recept kliknutím na papričky.
Návod na prípravu
Olej rozpálime na veľkej panvici. Pridáme umyté mäso, ktoré sme nakrájali na malé kocky. Krátko ho opečieme zo všetkých strán, vyberieme a odložíme na teplé miesto. Vo zvyšnom oleji rozpražíme slaninu nakrájanú na malé kocky. Pridáme nadrobno nakrájanú cibuľu, nasekanú feferónku a krátko opražíme. Papriky očistíme, nakrájame na rezance, pridáme k slanine a opražíme do sklovita. Pridáme olivy, paradajky a mäsovú šťavu a uvaríme omáčku. Osolíme, okoreníme mletou červenou paprikou, karí a mletým čiernym korením, primiešame nakrájanú pažítku, mäso a pomaly dusíme.
Špagety varíme v slanej vode asi 10 až 15 minút. Vyberieme a necháme dobre odkvapkať. Uložíme na taniere, polejeme omáčkou a ihneď podávame.














 

Ďakujeme, Váš komentár bude čoskoro zobrazený!