Kefalónia | Databáza áut | Overenie IČ DPH | Snár | Vtipy | Noze |

Najnovšie recepty

Špenátové halušky s Nivou a pórom


Prísady

500 g čerstvého alebo mrazeného špenátu,
500 g hrubej múky,
500 g hladkej múky,
2 vajcia,
4-5 strúčikov cesnaku,
soľ,
parmezán na posypanie\.
Omáčka: 200 g šampiňónov
,
250 ml smotany na šľahanie,
100 g syra Niva,
1 menší pór,
olej


Hodnotenie receptu
  • Súčasné 2.56/5

Hodnotenie: 2.6/5 (32)

Ohodnoťte recept kliknutím na papričky.
Návod na prípravu
Špenát /mrazený necháme rozmraziť a nadbytočnú vodu odtiecť/ pokrájame nadrobno, pridáme múku, vajcia, roztlačený cesnak, soľ a vodu podľa potreby. Vznikne polotuhé cesto. Cesto pretlačíme cez sito na halušky do vriacej osolenej vody. Halušky necháme prevrieť, a keď všetky vyplávajú na povrch, scedíme ich a jemne prepláchneme studenou vodou. Na panvici na troške oleja orestujeme na tenké pásiky nakrájané šampiňóny s kolieskami póru do svetloružova. Prilejeme smotanu, pridáme rozdrobenú Nivu a necháme prevrieť, kým sa syr nerozpustí a omáčka nezhustne. Na tanier naložíme halušky, zalejeme ich omáčkou a posypeme strúhaným parmezánom.














 

Ďakujeme, Váš komentár bude čoskoro zobrazený!