Kefalónia | Databáza áut | Overenie IČ DPH | Snár | Vtipy |

Najnovšie recepty

Makaróny so syrom


Prísady

200 g syra mozarella (alebo iného mäkkého syra),
40 g parmezánu,
300 ml sladkého mlieka,
80 g masla,
4 paradajky,
400 g makarónov,
1 lyžica podusenej cibule,
hladká múka,
mleté čierne korenie,
soľ\.


Hodnotenie receptu
  • Súčasné 2.19/5

Hodnotenie: 2.2/5 (26)

Ohodnoťte recept kliknutím na papričky.
Návod na prípravu
V hrnci roztopíme maslo, pridáme múku a pripravíme svetlú zápražku, ktorú zalejeme mliekom a za stáleho miešania krátko povaríme. Potom pridáme mozarellu (alebo iný mäkký syr) spolu s nastrúhaným parmezánom a osobitne opraženú cibuľu, všetko osolíme, okoreníme a za stáleho miešania varíme, až kým sa mäkký syr celkom nerozvarí. Potom syrovú zmes odstavíme z ohňa a primiešame makaróny, ktoré sme predtým nalámali na kúsky a uvarili v osolenej vode. Polovicu takto pripravenej zmesi urovnáme do vymasteného hrnca, na ňu rozložíme polovicu paradajok nakrájaných na kolieska, na ne uložíme druhú polovicu makarónovej zmesi a navrch ešte zvyšok paradajok. Zapekáme v mierne vyhriatej rúre asi 30 minút (povrch musí trochu zhnednúť).














 

Ďakujeme, Váš komentár bude čoskoro zobrazený!