Kefalónia | Databáza áut | Overenie IČ DPH | Snár | Vtipy | Noze |

Najnovšie recepty

Cesnakové špagety s údeným mäsom


Prísady

200 g údeného mäsa,
500 g čerstvého (zmrazeného) špenátu,
400 g špagiet,
200 ml smotany na šľahanie,
5 lyžíc oleja,
2 až 3 strúčiky cesnaku,
2 feferónky,
troška strúhaného muškátového orieška,
mleté biele (čierne) korenie,
soľ\.


Hodnotenie receptu
  • Súčasné 1.84/5

Hodnotenie: 1.8/5 (43)

Ohodnoťte recept kliknutím na papričky.
Návod na prípravu
Špenát očistíme a krátko (1 až 2 minúty) necháme variť v osolenej vode. Zlejeme a necháme odkvapkať. Ak použijeme mrazený, necháme ho rozmraziť a krátko povaríme v menšom množstve vody (dve lyžice vody). Údené mäso nakrájame na asi centimetrové kocky. Špagety uvaríme v osolenej vriacej vode. Feferónky prerežeme, vyberieme jadierka a nakrájame nadrobno. Cesnak očistíme a pretlačíme. V panvici zohrejeme olej a nakrájané údené mäso v ňom z každej strany opečieme. Vyberieme z panvice a vložíme do nej feferónky, cesnak a teplotu znížime na minimum. Pridáme špenát a zohrejeme. Špagety zlejeme, necháme odkvapkať a ešte horúce premiešame so špenátom. Ochutíme soľou, mletým korením a muškátovým orieškom. Premiešame, zalejeme smotanou a necháme pôsobiť niekoľko minút. Podávame na zohriatych tanieroch, posypané nastrúhaným syrom.














 

Ďakujeme, Váš komentár bude čoskoro zobrazený!