Katalóg | Zľavy | Počasie | Domény | Kefalónia | Firmy SR | Overenie IČ DPH | SMS pôžičky | Autá | Snár | Vtipy

Najnovšie recepty

Langoše po slovensky


Prísady

500 g hladkej múky,
1/2 lyžičky soli,
1 kocka droždia/42 g/\.
4 dl mlieka
,
1/2 lyžičky cukru,
tuk na vysmážanie,
na potretie:4 lyžice tatárskej omáčky,
4 strúčiky cesnaku,
kečup,
strúhaný syr a pod


Hodnotenie receptu
  • Súčasné 3.92/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Hodnotenie: 3.9/5 (218)

Ohodnoťte recept kliknutím na papričky.
Návod na prípravu
Hladkú múku zmiešame v mise so soľou. Droždie rozdrobíme do trošky osladeného teplého mlieka a necháme vykysnúť. Kvások vlejeme k múke, pridáme zvyšné vlažné mlieko a vypracujeme redšie cesto. Ak je cesto príliš tuhé, pridáme trochu vlažnej vody. V mise poprášime cesto múkou a zakryté utierkou ho necháme vykysnúť. Potom ho dáme na dosku a väčším pohárikom vykrajujeme z rozvaľkaného cesta placky. Opäť ich necháme nakysnúť, potom každú ešte roztiahneme na väčšiu placku a hneď vkladáme do rozohriateho tuku a vyprážame po oboch stranách dozlata. Cesto sa vypražením nafúkne. Hotové langoše necháme odkvapkať na obrúsku, potrieme tatárskou omáčkou zmiešanou s rozotreným cesnakom, pokvapkáme kečupom a posypeme syrom alebo ochutíme podľa vlastnej fantázie.



Vlož nový recept Odošli e-mailom Vytlač recept






Komentáre (4):
mani-assasins (23.7.2012)
pffffff.to je sila. perfektny recept ,akurat pre mna , assasina.
supermatus (10.3.2012)
skvely recept... vysledok tiez, odporucam!
Lucia (15.10.2011)
ja dávam všetko od oka-aj na pizzu, keď je cesto riedke dám múku a keď moc tuhé, tak trocha vody:)
Lucia Šurjanová (2.9.2011)
tento recept na langose je super,akurat ze mam stale lepkave cesto a tym padom vobec nejdu urobit pekne langose, vzdy vznikne len nejaky nevydareny tvar v ramci moznosti..davam presny pomer.asi zacnem davat viac muky.inak su langose vzdy super!

Váš komentár k receptu:
Meno:
E-mail (Neverejný):



Komentáre píšte po slovensky a používajte aj diakritiku.
Hanlivé a urážlivé komentáre nezverejníme.
Nebojte sa napísať aj dlhší príspevok.
Nepoužívajte HTML značky.
Reklamu v príspevkoch netolerujeme.

Komentár k receptu:





 

Ďakujeme, Váš komentár bude čoskoro zobrazený!