Katalóg | Zľavy | Počasie | Domény | Kefalónia | Databáza áut | Firmy SR | Overenie IČ DPH | SMS pôžičky | Snár | Vtipy

Najnovšie recepty

Jahodová roláda


Prísady

140 g polohrubej múky,
150 g cukru krupice,
5 vajec,
na špičku noža prášku do pečiva,
1 malý pohár jahodového kompótu,
svetlý maslový krém alebo iný krém v prášku


Hodnotenie receptu
  • Súčasné 3.21/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Hodnotenie: 3.2/5 (14)

Ohodnoťte recept kliknutím na papričky.
Návod na prípravu
Múku, vajcia a cukor dáme do šľahača a ušľaháme do peny. Plech vyložíme papierom na pečenie, ktorý ľahko potrieme olejom. Ušľahanú hmotu na plech rovnomerne rozotrieme a dáme piecť do rúry predhriatej na 200 stupňov. Keď cesto začne zlatnúť a na okrajoch plechu sa "oddeľuje", je upečené. Keď trochu vychladne (ale musí byť ešte teplé), zoberieme ho z plechu a i s papierom na pečenie skúsime zatiaľ ešte prázdnu roládu zavinúť. Pretože je ešte vláčna, dobre sa tvaruje. Zatiaľ si pripravíme krém - postupujeme podľa návodu.. Čerstvé jahody opláchneme, necháme odkvapkať, odstránime stopky a jahody nakrájame na polovice nebo na štvrtiny. Roládu opatrne rozvinieme, potrieme na vnútornej strane krémom, rovnomerne pokladáme jahodami a znovu pevne zavinieme. Pri tomto poslednom zavinovaní odstraňujeme papier na pečenie. Hotovú roládu zabalíme pevne do alobalu a necháme v chlade trochu stuhnúť. Pred podávaním ju môžeme pocukrovať alebo ozdobiť šľahačkou a čokoládou.



Vlož nový recept Odošli e-mailom Vytlač recept






Komentáre (0):
Tento recept nemá zatiaľ žiadny komentár. Pridajte komentár pomocou formuláru na spodku stránky.
Váš komentár k receptu:
Meno:
E-mail (Neverejný):



Komentáre píšte po slovensky a používajte aj diakritiku.
Hanlivé a urážlivé komentáre nezverejníme.
Nebojte sa napísať aj dlhší príspevok.
Nepoužívajte HTML značky.
Reklamu v príspevkoch netolerujeme.

Komentár k receptu:





 

Ďakujeme, Váš komentár bude čoskoro zobrazený!