Katalóg | Parfémy | Zľavy | Počasie | Domény | Kefalónia | Firmy SR | SMS pôžičky | Autá | Snár | Vtipy

Najnovšie recepty

Halušky s kyslou kapustou


Prísady

600 g zemiakov,
150 g hrubej múky,
soľ,
1 vajce,
100 g hladkej múky,
100 g údenej slaniny,
l cibuľa,
300 g kyslej kapusty,
čierne korenie,
rasca,
olej


Hodnotenie receptu
  • Súčasné 2.93/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Hodnotenie: 2.9/5 (68)

Ohodnoťte recept kliknutím na papričky.
Návod na prípravu
Zemiaky očistíme a postrúhame. Pridáme hrubú múku, soľ, vajce a hladkú múku. Vypracujeme cesto tak, aby sa oddeľovalo od misy. Z cesta nahádžeme do väčšieho množstva vriacej osolenej vody halušky, povaríme ich a povyberáme. Údenú slaninu pokrájame a rozškvaríme. Pokrájanú cibuľu speníme na oleji, pridáme kyslú kapustu, korenie a rascu. Prikryjeme a udusíme do mäkka. Halušky posypeme udusenou kapustou a polejeme rozškvarenou údenou slaninkou.



Vlož nový recept Odošli e-mailom Vytlač recept






Komentáre (1):
Miro (29.1.2012)
Ja som to robil, ale z červenej kyslej kapusty. K tomu som okrem poškvarenej údenej slaninky dal aj trocha údeného mäsa a cibuľku som spenil na masti zo slaninky. Slaninka aj mäso boli nakrájané na ploché plátky. Dochutil som to korením rascou a majoránkou. Bol som prekvapený ako to doma chutilo. :-)

Váš komentár k receptu:
Meno:
E-mail (Neverejný):



Komentáre píšte po slovensky a používajte aj diakritiku.
Hanlivé a urážlivé komentáre nezverejníme.
Nebojte sa napísať aj dlhší príspevok.
Nepoužívajte HTML značky.
Reklamu v príspevkoch netolerujeme.

Komentár k receptu:





 

Ďakujeme, Váš komentár bude čoskoro zobrazený!